Хасково

Поредна хасковлийка, паднала на заледена улица, осъди общината

Поредна хасковлийка, пострадала след падане на заледена улица в областния град, осъди общината.

Жената се подхлъзнала и паднала вечерта на 8 януари миналата година, като си счупила дясната ръка. Тя се придвижвала по тротоара на бул. „България“, след кръстовището на пазара в Хасково, от северния край на реката, покрай китайския магазин, в посока на театъра. Там й се наложило да пресече ул. „Климент Охридски“, излизайки от пешеходната зона, направила две крачки на тази улица, малко преди включването й в булеварда. На втората крачка тя се подхлъзнала и паднала на уличното платно, вследствие на заледена повърхност на улицата, която била неизчистена от лед и сняг. При падането си тя усетила силна болка в дясната ръка и била в невъзможност да се изправи. Към нея се притичали група ученици от Езикова гимназия „Асен Златаров“, които й помогнали да се изправи.

Жената била откарана в спешно отделение, където след направена й снимка било констатирано счупване на ръката й. На първо време, ръката й била обездвижена с гипс, но впоследствие се е наложила операция с поставяне на стабилизираща шина. След травмата тя била в болнични в продължение на 6 месеца, като ръката й била напълно обездвижена в период от 50 дни. За два месеца съпругът на ищцата прекъснал работа, за да се грижи за нея.

Така Хасковският районен съд осъжда общината да заплати на жената с инициали В.М.С. 1480 лв. – разходи за извършената операция, както и сумата от общо 3 300 лева с лихвите, представляваща обезщетение за претърпените от нея неимуществени вреди – болки и страдания, както и сумата от 295 лв. деловодни разноски. Съдът отхвърля иска за неимуществените вреди за разликата до пълния му предявен размер от 10 000 лв.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
умник
умник
03.04.2018 7:49 7:49

Интересно но като че ли точно там няма зебра, ако минаваше кола щеше да я сгази и кой щеше да е виновен?

Анонимен
Анонимен
03.04.2018 11:14 11:14

Цяло Хасково да осъди кмета за безхаберие и унищожаване на Хасково!

Back to top button