Съдът отказа да разглежда жалбата на Захариева срещу Беливанов за таксите за детски градини

Хасково

Хасковският административен съд остави без разглеждане жалбата от общинския съвет, с която се оспорва неоснователно бездействие от страна на кмета Добри Беливанов.

В нея председателят на местния парламент Таня Захариева твърдеше, че кметът бездейства и не изпълнява влязло сила решение на общинския съвет. Става въпрос за облекчението от 1 лв. на ден за детска градина. Съдът прекратява производството по административното дело.

В определението си съдът твърди, че административното производство не е средство за решаване на спорове между административни органи и длъжностни лица, които действат от името на административния орган. Когато кметът на общината осъществява правомощията си, той не действа като административен орган спрямо общинския съвет. Според съда в приетите решения на общинския съвет не се съдържа някакво разпореждане, адресирано за изпълнение до кмета. Цитираната разпоредба не въвежда за кмета конкретно нормативно задължение, неизпълнението на което да попада под квалификацията на бездействие. Общинският съвет не разполага със защитено от закона субективно право да изисква действие, респективно да оспорва бездействието на кмета.

Междувременно от община Хасково напомнят на директорите на детски градини да спазват изискванията на Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услугите за територията. Таксите за детски градини не са отменени, заявяват от пресцентъра на кметството и допълват, че за да се полза облекчението от 1 лев на ден е необходимо родителите да подадат декларация.

Още новини

loading...

10 коментара

 • Станахме жертва на споровете между нефелен ,дърт кмет и изрусена курв.тина от ГЕРБ!!!!
  Изобщо кво правят тия в Общината,бе!?!?!?!
  Изхода е един-ИЗБОРИ,СЕГА ,ВЕДНАГАААА!!!

  • и след изборите ко? преоблякъл се илия и пак в тия хахах пак Георги Иванов на власт

   • По-добре Георги Иванов отколкото тия откачалки герберски и смотан некадърен кмет, закопаха Хасково, върнаха го 100 години назад, марш от Хасково и България отрепки долни

 • Абе тия гробари и Мумията до кога ще ги траем да си бъркат по дупките и да ни харчат парите,бе Каунье братя????
  Ма.а им да е.ааааааааа….

 • Тая изрусената дър.а мъс.ия ако не беше от ГЕРБ,сигурно щеше да обикаля около градските тоалетни…..
  А,дъртия шахматист да обитава старческия дом в Кенана

 • Браво кмете!
  Жалко, че нямаш правомощия да ги уволниш тези ВЕЧЕ ДОКАЗАНО некадърни съветници!
  Да видим как партиите им ще имат очи пред избирателите да ги предложат отново!

 • да видя аз как този стар човек ще има очи да ме погледне след като иска да ми събира повече пари. и хич не ми пука коя партия е и кой съветник му е крив на него. на мене този ми е черен.

 • На Великденя Господ Бог ще го прибере!!
  Видях в съня си!!
  И ще ни оттърве!!
  Амин!!!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.