Любопитно

Хасковски гимназисти майсторят козунаци в Кулинарната академия

30 ученици от хасковската Професионална гимназия по туризъм „Алексъндър Паскалев“ посетиха предваканционно Кулинарната академия в София.

Гостуването е награда от училището за най-активните участници в националния конкурс „Мартеница с кауза“, за състезателите в Регионалния кръг на Националното състезание по професии и други изявени възпитаници на училището. От Академията презентираха пред учениците възможностите за продължаване на образованието им в престижното учебно заведение по избраната професия.

Гимназия

Заедно с шеф Виктор Светославов децата изработиха различни лакомства. По повод предстоящия Великден той им показа и три начина за плетене на козунаци. Акцент в технологията на великденските изкушения бе поставен върху здравословния начин на приготвяне с квас.

Подобно посещение в Кулинарната академия се организира за втора поредна година. И този път учениците се включиха с голям ентусиазъм и споделиха задоволството си от наученото. Всички получиха и подарък – работно облекло от Академията.

Гимназията спечели поощрителна награда от конкурса „Мартеница с кауза“ в раздел „Най-голям дарител“. Припомняме, че в края на месец февруари по инициатива на учители и ученици от професионалната гимназия по туризъм и с подкрепата на областния управител Станислав Дечев се проведе тридневен благотворителен базар на мартеници във фоайето на областна администрация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button