Хасковски гимназисти майсторят козунаци в Кулинарната академия

Любопитно
Гимназия

30 ученици от хасковската Професионална гимназия по туризъм “Алексъндър Паскалев” посетиха предваканционно Кулинарната академия в София.

Гостуването е награда от училището за най-активните участници в националния конкурс “Мартеница с кауза”, за състезателите в Регионалния кръг на Националното състезание по професии и други изявени възпитаници на училището. От Академията презентираха пред учениците възможностите за продължаване на образованието им в престижното учебно заведение по избраната професия.

Гимназия

Заедно с шеф Виктор Светославов децата изработиха различни лакомства. По повод предстоящия Великден той им показа и три начина за плетене на козунаци. Акцент в технологията на великденските изкушения бе поставен върху здравословния начин на приготвяне с квас.

Подобно посещение в Кулинарната академия се организира за втора поредна година. И този път учениците се включиха с голям ентусиазъм и споделиха задоволството си от наученото. Всички получиха и подарък – работно облекло от Академията.

Гимназията спечели поощрителна награда от конкурса “Мартеница с кауза” в раздел “Най-голям дарител”. Припомняме, че в края на месец февруари по инициатива на учители и ученици от професионалната гимназия по туризъм и с подкрепата на областния управител Станислав Дечев се проведе тридневен благотворителен базар на мартеници във фоайето на областна администрация.

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.