„Подкрепа“ стартира подписка за 100% увеличение на заплащането на нощния труд

Хасково

От КТ „Подкрепа“ стартират подписка за 100% увеличение на заплащането за нощен труд.

Това обявиха на пресконференция председателят на синдикалния регионален съюз Марио Бисеров и зам.-председателят Димитър Виденов. Сега заплащането почти навсякъде е 25 стотинки на час. От синдиката настояват заплащането да е 0.5% от минималната работна заплата или 2.55 лв. на час.

Бисеров и Виденов посочиха, че вместо управляващите и обществото ни да се занимават с Истанбулската конвенция, трябва да се ратифицира Конвенция 171, която регулира нощния труд. Много тежки заболявания се отключват при нощен труд и затова трябва да се правят специални медицински прегледи за сметка на работодателите, посочиха от синдиката.

Бисеров изрази страховете си относно Истанбулската конвенция, в която според него има много вредни за обществото ни неща. Ако бъде ратифицирана държавата ще трябва да издържа много неправителствени организации. Отделно е предвиден орган от 15 члена, които имат пожизнен имунитет. По неговите думи Конвенцията е най-вредна за децата в предучилищна възраст.

Синдикалният лидер съобщи, че е имало обучение на учители в Кърджали от страна на неправителствена организация, в която членувала и организаторка на гейпарадите в България. Според Бисеров това е скандално.

11 коментара

  • Докато не изритаме ГЕРБАДЖИЙСКАТА СГАН няма да има никой достоен живот!!!!
    Боко Бибитката ще ни унищожи като нация и ще затвори Държавата България!!

  • Тя всичката хубава,ама оня пелтек на снимката,като знаем кой е брат му ,какъв резултат чакате бе братя и сестри- Истанбулска конвенция.

  • Да се обадят на чистачката от Софийския затвор,тя решава проблемите от три дни….

  • Те и двамата са хрантутници. Тръгнали нощен труд да оправят. Като не стана директор на Райна княгиня, май ще се напъва за мястото на Х. Б.. Голям смях. Да не стъпнали в марица. тунеядци и хрантутници

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.