Първокласничка зарадва хора с увреждания с червени великденски яйца

Хасково
Клуб

От хасковския клуб на хората с увреждания на булевард “България” зарадваха свои членове с червени великденски яйца.

На обяд, когато хората пристигаха за да вземат храната си, която се приготвя в клуба, те бяха посрещани от председателката Милка Костова и първокласничката Малена Москова. 7-годишното момиче само е изявило желание да помага и да раздава яйцата. По традиция от клуба всяка година правят този жест по Великден.

Костова съобщи, че на 11 април около 50 човека от Хасково ще подкрепят националния протест на хората с увреждания в София. Както Haskovo.info писа, те настояват за достъпно и качествено здравеопазване и медицинска рехабилитация. Премахване на бариерите в архитектурната, информационната и транспортна среда, които ги превръщат в принудителни “затворници” на домовете им. Те трябва да бъдат изведени на улиците, да ползват градския транспорт и стигат до работните си места. Адекватно образование и професионално обучение, което да гарантира професионалното и личностното им развитие. Европейска политика за трудова заетост, въвеждаща многобройни инструменти за подкрепа. Настояваме работодателите да проявят корпоративна социална отговорност и със съдействието на държавата да създадат условия за трудова реализация в специализирана и обичайна икономическа среда.

Клуб

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.