Стотици в църквите на Разпети петък, младежи от БЧК с благотворителна акция

Хасково

Стотици миряни напълниха църквите в Хасково на Разпети петък. След изваждането на Плащеницата всички минават за здраве под светинята.

Плащеницата се изнася за поклонение само на този ден от годината.

Разпети петък е денят, в който е разпнат Божият син Исус Христос, за да стане изкупителна жертва за греховете на човечеството.

Църква

На Велики петък Исус е погребан в каменен саркофаг в пещера, пред която поставят стража и огромен камък на входа. На този ден в храмовете се извършва неговото опело.

В този ден от Страстната седмица постът е строг. Светата плащеница е изложена за поклонение в храмовете до вечерта, когато ще се извърши Опелото Христово.

Църква

От Младежкия червен кръст в Хасково организират благотворителна кампания за набирането на средства за топъл обяд за социално слаби деца.

Доброволци с кутии за дарения имаше по обяд пред църквите „Успение на Пресвета Богородица“ и „Свети Георги“. Подобна акция е проведена и на Цветница.

8 коментара

 • Тия младежи от Червения кръст да отидат при ГЕРБЕРИТЕ и от там да ПРОСЯТ ПАРИ,а не от бедните хора дошли Църквата Христова!!!
  И не видях ни Кмет,ни Гербер на ПРАЗНИКА.
  ЯВНО СА БЕЗБОЖНИЦИ!!

  • Здравейте! Първо, искам да попитам дали имате информация изобщо какво представлява Български младежки червен кръст или за организацията Български червен кръст? По коментара Ви съдя, че нямате. Второ, както казвате, младежите „просят пари от бедните хора дошли Църквата Христова“ . С този Ваш израз мисля, че доста се отдалечавате от реалността, защото младежите бяха там с благотворителна дейност и се радваха на малкото, което успяха да съберат за ДЕЦА В НУЖДА. Лично аз не намирам нищо лошо в това! Явно за Вас тези доброволци са „просяци“, а напълно работоспособните жени, които идват заедно с децата си пред църквата с пластмасови чашки в ръце и реплика „Дай 10 ст. детето много болно! “ , са там с Божа цел. ЧУДЕСНО, на прав път сте! (И преди да отговорите, ако изобщо отговорите, знайте, че аз иронизирам коментара Ви и НЕ Ви нападам лично!)

 • Ами то в хрлама имаше много търговци познавам ги лично имат фирми и магазини

 • Не тези търговци,бе!!!
  Христос е изгонил тези,които са търгували ВЪТРЕ В ХРАМА!!!Също като ГЕРБЕРИТЕ са се възползвали от вярващите за да се облагодетелстват лично!!!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.