Хасково

Съдът връща на работа в общината уволнената финансова контрольорка Жана Райкова

Хасковският административен съд отменя заповедта на кмета на Хасково Добри Беливанов, с която е освободена от работа финансовата контрольорка Жана Райкова. Решението е от последния работен ден преди празниците.

Делото е образувано по жалба на Райкова, която твърди, че заповедта е неоснователна, защото се посочва съкращаване на длъжност Ръководител на звено „Финансов контрол“, а тя е заемала длъжност Ръководител сектор „Финансов контрол“. В мотивите на жалбата освен всичко друго Райково посочва, че кметът е бил подведен или накаран в резултат на сплетни да освободи жалбоподателката от работа като я уволни.

„Освобождавайки от длъжност служител от длъжност, която не е заемал, органът по назначението е допуснал съществено нарушение на материалноправната разпоредба, което е достатъчно основание да обоснове незаконосъобразност на заповедта за прекратяване на служебното й правоотношение“, пише в решението.

Съдът осъжда кмета на община Хасково да заплати на Рйкова 1 410 лева разноски по делото. Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред Върховния административен съд.

Жана Райкова беше освободена от общината преди година, когато стана ясно, че нейни близки имат общо със сделката за лед светофара до театъра.

Вижте цялото решение на съда

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
100 евру
100 евру
10.04.2018 19:10 19:10

Ам Стефан КръстеФ ут КАТ кога зъ гу върнат ф КАТ Въ?

Изгаряща
Изгаряща
10.04.2018 21:01 21:01

Като филоксера е тази! Лечението от Жамилето е същото като при филоксерата!

Чикиста
Чикиста
10.04.2018 23:02 23:02
Отговор до  Изгаряща

Виж само да не ти се случи на теб…. че господ забавя ама не забравя

Back to top button