Хасково

Тереза Симеонова стана първа на националната олимпиада по английски

Осмокласничката в хасковската Езикова гимназия „Асен Златаров“ Тереза Симеонова записа уникално постижение на олимпиадата по английски език.

Хасковлийката с преподавател Красимира Кънева се класира първа в своята възрастова група на националния кръг, който се проведе в Кърджали. Тереза записа 95 точки от 100 възможни и така за пръв път от гимназията имат първенец на една от най-тежките олимпиади, съобщи за Haskovo.info Кънева. Очаква се за отличния резултат момичето да получи стипендия от образователното министерство, която се отпуска на даровити деца.

Езикова
Тереза Симеонова

Общо четирима гимназисти от Езиковата се класираха за националния кръг. Йоан-Марио Христов от 9 клас с преподавател Вера Георгиева се класира седми. Седми при зрелостниците се класира и Тодор Кирев с преподавател Диана Деспова. Абитуриентката Антония Попова, ученичка на Тихомир Праков, пък е веднага след лауреатите и й се признава оценката от 5.75 за изпит във ВУЗ. Антония иска да учи английска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. За националния кръг бяха допуснати само 12 гимназисти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button