Хасково се включва в националния протест на хората с увреждания

Хасково

Автобус с хасковлии отпътува за София, където за 11 часа на площад „Независимост“ е насрочен национален протест на хората с увреждания.

През март с протестна нота излязоха Национално представителни организации на и за хора с увреждания, която е подкрепена и от структури в Хасковска област.

Както Haskovo.info писа, хората настояват за достъпно и качествено здравеопазване и медицинска рехабилитация. Премахване на бариерите в архитектурната, информационната и транспортна среда, които ги превръщат в принудителни „затворници“ на домовете им. Те трябва да бъдат изведени на улиците, да ползват градския транспорт и стигат до работните си места. Адекватно образование и професионално обучение, което да гарантира професионалното и личностното им развитие. Европейска политика за трудова заетост, въвеждаща многобройни инструменти за подкрепа. Настоява се работодателите да проявят корпоративна социална отговорност и със съдействието на държавата да създадат условия за трудова реализация в специализирана и обичайна икономическа среда.

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.