Хасково

Близо 200 се подписаха до обяд за вода от „Тракиец“

Близо 200 хасковлии се включиха до обяд в подписката, организирана от Федерацията на потребителите и Инициативен комитет в областния град във връзка с продължилата година криза с урана в питейната вода.

Подписката започва от 10 часа на три места в центъра на Хасково – до общината, до шадравана пред областна администрация и по главната между часовниковата кула и театър „Иван Димов“.
Както Haskovo.info писа, според организаторите на подписката, проблемът с качеството на питейната вода няма да се разреши с нови сондажни кладенци към едно и също водно тяло, а чрез включване във водопреносната мрежа на водите от язовир „Тракиец“, което е посочено като единствената алтернатива.

Подписка

В подписката се настоява да се вземе официално решение за довършване на пречиствателната станция за питейна вода от язовир „Тракиец“ и за смяна на ръководството на ВиК – Хасково.
В случай, че до 31 юли тази година не се удовлетворят исканията ще се използват всякакви форми на граждански протести, в това число и гражданско неподчинение, категорични са от федерацията и Инициативния комитет.

Подписка

Протестната подписка ще продължи до края на седмицата и след това заедно с исканията ще бъде изпратена до министър-председателя, министъра на регионалното развитие и благоустройството, министъра на здравеопазването, министъра на околната среда и водите и кмета на община Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хидрогеология
Хидрогеология
11.04.2018 12:09 12:09

Вода газят жадни ходят…… Цяло Хасково е изградено върху един огромен резервоар от вода-като подземно езеро си го представете. Тракиец е един от големите язовири в страната. И пак проблем…тракице му трябвала пречиствателна щото имал манган, тази от кладенците- ако не се лъжа бяха над 70 на брой пък имала уран…
Намирисва ми на интрижка тука, някой някви пари да вземе- не можеу токова да не я бива тая вода. В Хасково също живеят доста възрастни хора дори столетници и от Тракиец са пили и от кладенците … Значи няма проблем че УЖ е мръсна водата…. Дрън дрън Да, не е вкусна-като планинската например. Но пък я има в изобилие. И заради това изобилие ни праскат 3 лева кубика….Нещо грешно във ВиК ми се вижда май

ОТЧИСЛЕНИЯ ЗА ГЕРБ
ОТЧИСЛЕНИЯ ЗА ГЕРБ
11.04.2018 13:18 13:18

Пълнят ЧЕРНАТА КАСА на ГЕРБ с тая висока цена!!!
Какво толкова има за чудене!!!

ТО Е ЯСНО
ТО Е ЯСНО
11.04.2018 13:21 13:21

Избори стягат гадовете от ГЕРБ и вдигат цената на услугите на всички държавни дружества и предприятия

леля ви Куня
леля ви Куня
11.04.2018 13:23 13:23

Ееей няма оттърване от тия престъпни мародери БОЙКОТИКВЕНИЧКОВЧЕТА и ДЕЛАНКОДОБРЕВИ ПЕДЕР.НГЕЛЧЕТА

Някой
Някой
11.04.2018 14:15 14:15

Защо никъде не пише, че този инициативен комитет е организиран от БСП. Срамувате ли се или просто не знаете как се прави PR.

нов гост
нов гост
11.04.2018 16:54 16:54
Отговор до  Някой

Има ли значение кой го организира,важно е Хасково да има вода.

Анонимен
Анонимен
12.04.2018 9:11 9:11
Отговор до  нов гост

Вода а не лайна от тракиец !!!!!!!! Кака ви „Кури“ иска да ви го тури!!!!!!!! И като гледам само пенсионери се подписват-избирателите на БСП!!!!! Явно са там под строй като едно време!!!!!!!!!

Дъртак
Дъртак
11.04.2018 17:08 17:08

Някога му викахме швепс Тракиец.А да ви е сладко.

Back to top button