Хасково

25 400 минаха за три месеца през НАП в Хасково

25 400 клиенти обслужи офисът на НАП в Хасково за първите три месеца на годината.

Повечето от тях – 6 500 са посетили Агенцията, за да уточнят дължими здравни осигуровки и уредят правата си на здравноосигурени лица. Близо 5 700 души са подали данъчни и осигурителни декларации, а други 3 300 са поискали от НАП да им издаде различни удостоверения – за липса на данъчни и осигурителни задължения, за декларирани данни и други.

От началото на годината до края на месец март офисът в Хасково е издал и 1 600 персонални идентификационни кода. Прави впечатление ръстът в ползването на ПИК при подаване на годишни данъчни декларации от физически лица. Тази година 1 780 от декларациите за подоходни данъци са изпратени към НАП в Хасково с персонален идентификационен код, докато миналата година по същото време тези формуляри са били 1 150.

Близо 8000 декларации за получени доходи са приети в офиса на администрацията от началото на данъчната кампания до днес, три седмици преди крайния срок. Всяка втора декларация е изпратена по електронен път – с ПИК или с електронен подпис.

От НАП напомнят, че срокът за деклариране на доходите и плащане на дължимите данъци върху тях изтича на 30 април. Декларации могат да бъдат подадени най-бързо и лесно по интернет – 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Необходим е персонален идентификационен код, който се издава напълно безплатно във всеки офис на Агенцията или електронен подпис. Подаването на формулярите става още на място в салона за обслужване на клиенти, по пощата като писмо с обратна разписка или на гише в общо 19 пощенски станции в Хасковска област.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button