Хасково

15 идейни проекта кандидатстват за парк до ДНА

15 идейни проекта са подадени за изграждане на парк до ДНА, съобщават от кметството.

Днес комисия с председател доцент д-р Елена Драгозова започна оценка на подадените проекти в закрито заседание.

Доцент д-р Драгозова е преподавател в Лесотехническия университет, специалист ландшафтна архитектура. В комисията са още архитект Иван Бакалов, Стефан Стайков – урбанист, главен експерт в МРРБ, Благой Петков, урбанист, главен експерт в община Пловдив, Банко Банев – юрисконсулт сектор „Обществени поръчки“ в община Хасково.

Парк

Комисията разглежда проектите без да знае кои са авторите. Те са номерирани, номерата със съотвестстващите имена на авторите са в запечатан плик, който ще бъде отворен след като комисията вземе решение за класирането на проектите. Това ще стане на открито заседание на комисията, на която ще бъдат представени класираните проекти. Срокът за вземане на решение е два месеца.

Според изискванията на конкурса всеки участник трябва да има в екипа си архитект, ландшафтен архитект и геодезист, всички с магистърска степен. Оценява се градоустройствена схема, алейна мрежа, осветление, висока растителност, художествени елементи. Класираният на първо място кандидат получава награда от 5000 лв., вторият 3000 лв., а третият – 1000 лв.

Класираният на първо място участник ще разработи и техническия проект за изграждането на парка.

Парцелът върху който ще се изгражда парка е предоставен безвъзмездно на общината от Министерството на отбраната. В него се намира паметника на 10-ти Родопски полк.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
11.04.2018 17:07 17:07

Защо не ги качите и населението също да гласува ? Защо за нищо не се допитвате с гражданите !

Анонимен
Анонимен
11.04.2018 22:08 22:08
Отговор до  Анонимен

Те гражданите не разбират.

Криси
Криси
11.04.2018 22:55 22:55

Защо в нито един от показани проекти паметникът не е запазен???

На Крисито
На Крисито
12.04.2018 17:07 17:07
Отговор до  Криси

Криси много си тъп брат. И преднамерен

инж
инж
12.04.2018 10:03 10:03

Ти кьорав ли си? Има го на снимките паметника, отделен е въпроса , че аз дори и инж. не се наемам да коментирам проекти, които не са снимани целите.

Back to top button