Хасковски театрал участва в литературна премиера в Стара Загора

Любопитно
Книга

Тодор Костадинов в 11 клас от Младежката театрална студия в Хасково тази вечер ще застане пред публиката на премиерата в Стара Загора на новия роман на Димитър Никленов “Любов с вкус на лимон”.

Участието на възпитаника на Румяна Георгиева не е случайно: пиеси на Никленов присъстват трайно в репертоара на младите хасковски театрали. По покана на писателя любителите на театралното изкуство няколко пъти са гостували на различни сцени в Стара Загора.

Димитър Никленов е автор на десетки книги за деца, сценарии за телевизионни филми, радиопиеси и драматизирани приказки. Негови пиеси за деца са поставяни в Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Пазарджик, Търговище, а също в Мексико. Приказки и пиеси са превеждани на персийски, английски, испански, руски и в Македония.

Новият роман за тийнейджъри “Любов с вкус на лимон” е една съвременна история за Ромео и Жулиета, чиито прототипи са от Стара Загора.

Действието се развива в първите години на нашия век. Авторът насочва вниманието на читателя към взаимоотношенията между деца и родители, както и към пороците на новосформираното “елитно” общество у нас.

Организатори на литературната премиера са библиотека “Родина”, Радио Стара Загора и клуб “Млад писател” при читалище “Родина-1860” .

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.