Регион

Бум на натравяния в харманлийска детска градина

ЛекариНяколко деца от харманлийска детска градина са приети в инфекциозно отденение на хасковската болница с вероятна диагноза салмонелоза. От там съобщиха за Haskovo.info, че броят им до сега е 10. 9 от тях са хоспитализирани още в петък, десетото дете, което е от друга забавачка е постъпило днес.

Според директора на РИОКОЗ д-р Делчо Янев няма опасност случаите да се увеличат многократно, защото при такива натравяния обикновено симптомите – висока температура и диария се появяват в първите 10-15 часа.

Два екипа на регионалната здравна инспекция са работили през почивните дни, за да установят източника на заразата. Най-вероятно това е кухнята на забавачката, която обслужва и други заведения в града. В Харманли функционират две детски кухни, уточни д-р Янев.

Резултатите от изследванията на децата и на кухнята се очакват утре. Тогава ще стане ясно дали в действителност причината за симптомите е салмонелоза. Лекарите допълниха, че децата вече се чувстват добре.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button