Ухапана от бездомно куче хасковлийка осъди общината

Хасково

Хасковлийка с инициали А.Д.М., нападната и ухапана от бездомно куче, осъди общината, става ясно от решение на Районен съд – Хасково.

Жената била нападната от агресивно немаркирано бездомно куче сутринта на 18 декември миналата година. Това станало на улица „Генерал Колев“ пред училище „Никола Вапцаров“ в областния град. Кучето проявило изключителна агресия и я нахапало в задната част на левия крак, след което започнало да лае. Жената изпитала големи болки и стрес, като потърсила помощ в Спешно отделение на хасковската болница, където й указали първа помощ и констатирали голяма рана на крака. Назначено й било лечение с веронал, като й казали, че била пореден случай на нахапан от кучета.

Ищцата била прибрана от болницата от съпруга й, който се грижел за нея. Тя била в голям стрес и продължавала да изпитва болки, ходела на прегледи, била в болничен и не била в състояние да ходи на работа, като възпитател в Обединени ученически общежития – Хасково.

Така съдът осъжда община Хасково да заплати на жената 1800 лв., представляващи обезщетение за претърпените от нея неимуществени вреди – болки и страдания, ведно със законната лихва от датата на увреждането, като искът за разликата до пълния му предявен размер от 5000 лв. се отхвърля.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Хасково.

Haskovo.info припомня, че миналата година, Виолета Христова, която беше нападната от три бездомни кучета в парка на кв. „Македонски“ също осъди общината за 8000 лв.

2 коментара

  • Ха така повече будни хора трябва, да съдят общината. Само, че обещетенията трябва да се плащат от служителите отговорни за вината, не от бюджета.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.