899 глигана и 799 скитащи кучета преброиха хасковските ловци

Хасково

899 са глиганите на територията на ловното сдружение в Хасково.

Това е констатирано при проведената пролетна таксация на дивеча. С 30 над допустимия запас е засега броят на благородните елени, за чието връщане в дивата природа се полагат специални грижи. Сърните в региона са 2075.

При дребния дивеч зайците и яребиците са под допустимата бройка. Благодарение на активното разселване на фермено отгледани дивечови птици ръст има при фазана и тракийския кеклик.

Ловните дружинки в общините Хасково, Минерални бани и Стамболово са преброили също 22 вълка, 875 чакала, 863 лисици. Документирана е числеността на 464 диви котки, 362 бялки, 248 язовци. Скитащите кучета са 799, а скитащите котки – 251.

С редовната касация се събират актуални данни за запасите на дивеч в ловните райони. На основата на тази статистика се изготвят плановете за ползване на дивечовото богатство през ловния сезон.

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.