Хасково

Всички складове с боеприпаси и взривни вещества се охраняват строго

Областна администрация ХасковоНяма опасност от инциденти, като този с взривовете във военната част на Челопечене миналата седмица. Това стана ясно по време на заседанието на Областния съвет за сигурност и управление при кризи в Хасково, което се проведе под ръководството на областния управител Райна Йовчева.

Всяка институция на територията на региона, отговаряща за съхранение и опазване на боеприпаси и взривни вещества, извършва много отговорно тази дейност, стана ясно от докладите на представителите на различните служби.

Периодичен контрол осъществява ОДП – Хасково върху фирми, които отговарят за охраната на 3 склада с взривни вещества на територията на областта. Неколкократно тези обекти са проверявани и от служители на Пожарната, съобщи директорът й Николай Вълчев. Строго се пази  и базата на Регионален граничен сектор – Свиленград, в която се съхраняват специфични боеприпаси. Под контрол са и двете петролни бази в Димитровград и Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button