Служили в свързочния батальон поднесоха венец на паметника на 10-ти родопски полк

Хасково

Военнослужещи от бившето поделение 28190, 17 дивизионен свързочен батальон, се събраха тази вечер край паметника на 10-ти родопски полк в Хасково.

Слово държа един от командирите на батальона подполковник от резерва Марин Мартинов. В словото си той възстанови спомените за района на паметника, чешмата, създаването, функционирането и закриването на батальона.

Военни

От името на всички присътващи бе почетена паметта на загиналите с поднасяне на венец, падане на колене и минута мълчание.

На срещата присъстваха и останалите командири – Иван Атанасов и Александър Бонов. Те също получиха подаръци, както и съпругата на покойния командир Ангел Ангелов.

Всички присътващи изразиха задоволство от възстановяване на паметника и перспективата за изграждане на градски парк в района на подарения от Министерството на отбраната войскови район на община Хасково.

През 1991 г. поделението е чествало своята 55-годишнина. То е закрито през 2000 г. Участниците в срещата се зарекоха да се събират край паметника всяка втора събота на месец април.

3 коментара

  • Поделението било закрито през 2000 Интересно кога и държавата ще бъде закрита както вървят нещата

  • Браво на всички присъстващи, които са уважили паметта на участниците в 10-ти Родопски полк.
    Моят баща също е воювал във Втората световна война.Има книга издадена и озаглавена 10-ти Родопски полк, в която се споменава и неговото име Георги Оцетаров.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.