Съкращение грози 10 данъчни в Хасково

Хасково
НАП

10 служители от офиса на НАП в Хасково са пред съкращение заради готвеното закриване на звеното “Оперативни проверки” в страната.

От закриването, което е планирано за 1 май, на национално ниво ще бъдат засегнати близо 300 данъчни. По тази причина служители на Националната агенция по приходите излизат на протест в София. Данъчните ще направят шествие от столичната териториална дирекция на НАП до централното управление с искане за лична среща с изпълнителния директор Галя Димитрова.

Като причина за премахването на звеното се коментира сериозния корупционен риск при извършването на оперативни проверки. Съкратените сега служители могат да се явят на конкурсите по обявените свободни позиции в НАП. В Хасково има 8 места в сектор “Мобилни групи” и 4 за ГКПП “Капитан Петко войвода”.

Още новини

loading...

Един коментар по “Съкращение грози 10 данъчни в Хасково

  • Ами да им предложат автоматично да ги преназначат, а не конкурс! Нали се сещате, че не всички ще ги вземат! Как да не протестират?

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.