Хасково

Обявиха пожароопасния сезон в Хасковско

Пожароопасен сезон в горите на Хасковска област е обявен в периода от 12 април до 15 ноември.

Това става със заповед на областния управител Станислав Дечев, която е на основание на Закона за горите и във връзка с постъпило предложение от директора на Регионална дирекция по горите Кърджали, за създаване на ефективна организация за осигуряване пожарната безопасност, предотвратяване, откриване, ограничаване и ликвидиране на горски пожари в горските територии.

По време на пожароопасния сезон се забранява паленето на открит огън и извършването на огневи работи на разстояние по-малко от 100 м. от границите на горските територии. През този период държавните горски стопанства, държавно ловно стопанство Тополовград, общините и юридическите лица, собственици на гори трябва да поддържат постоянна повишена бдителност и активност на целия персонал относно повишената пожарна опасност.

Сред останалите мерки е направата на нови и поддържане на стари просеки и минерализовани ивици. Всички големи комплекси от иглолистни култури и насаждения да се разделят с лесокултурни прегради. Почистване на сухите треви покрай ж. п. линии, пътища и линейни съоръжения, както и отстраняването на сухата и паднала дървесина в насажденията и културите от I-ви клас на пожарна опасност. За опазване на горите от пожари да се организират денонощни дежурства по определен график.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button