Хасково

Прокуратурата и областният управител също оспориха цените на паркоместата в Хасково

След като през март фирма „Ем комфорт“ от Хасково оспори определените цени за паркоместата от зона първа до зона пета в града, сега същото направиха областният управител и Окръжната прокуратура в града, съобщават от Хасковския административен съд.

Според Областния управител, приетите от общинския съвет изменения на наредбата, с които се определят нови цени на квадратен метър паркомясто, са извършени при нарушение на административнопроизводствените правила и на материалния закон. В решението на общинския съвет за промяната на цените не били посочени причините, които налагат приемането, така също и финансова и икономическа обосновки, не бил направен и анализ и оценка за въздействие, съгласно изискванията на Закона за нормативните актове. В решението не били посочени и очакваните финансови резултати от направената промяна в цените.

Друга особеност била определената площ от 12.5 кв. м. за едно паркомясто, което не било съобразено с разпоредба от Наредба №7/2003 на МРРБ. Съгласно нея необходимата площ за площадки за открито гариране и паркиране на превозни средства за леки автомобили била от 22 до 25 кв. м. на автомобил.

Окръжната прокуратура е изложила почти същите причини за атакуването на решението, с което са приети новите цени, като е подчертала, че липсват мотиви за приемането му. Освен това прокуратурата счита, че от докладната записка за промяна на цените не става ясно как се стига до промяна на базисните наемни цени за втора, четвърта и пета зони на паркометата в Хасково.

Предстои насрочване на заседания по образуваните дела.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
КАЖИ,БЕ ДЕЧЕВ!!!ГЕРБАДЖИЙСКИ ПЕДАЛ!!
КАЖИ,БЕ ДЕЧЕВ!!!ГЕРБАДЖИЙСКИ ПЕДАЛ!!
17.04.2018 21:52 21:52

Областния няма ли си жена за чукане та се занимава с ГИМНАЗИСТКИ НЕЩА???????

Back to top button