Любопитно

Хор „Орфей“ с концертен маратон за три дни

Поредица от 3 концерта за 3 дни започва от днес за певците от формациите на хасковския хор „Орфей“.

Довечера от 19 часа певиците на Елена Цветкова ще се изявят на сцената на димитровградското кино „Химик“. Този концерт е част от националната инициатва „България пее“, организирана за трета година от Български хоров съюз. Целта на събитието е да се презентира хоровото изкуство пред по-широка публика. В концерта освен детски хор „Орфей“ и камерна формация „Орфей+“ ще се включат още и Общински хор – Димитровград, смесен хор „Гумидас“ – Хасково, народен хор – село Крепост и смесен хор – Свиленград.

Освен като диригент на две формации Елена Цветкова участва в събитието и като един от главните организатори в национален мащаб – от март тя е един от новоизбраните членове на Управителния съвет на Български хоров съюз.

Маратонът за орфейци продължава в събота с участието на концертната формация на детския хор в 14-ти национален конкурс за изпълнители на патриотични песни „Родолюбие“ – Панагюрище. Там певците ще се представят с песните „Де е България“ и „Деца и самолет“ и ще е състезават със състави от Лом, Пловдив, Мездра, Русе и Карлово.

В неделя децата ще участват в още един концерт от инициативата „България пее“, този път в Пловдив. Там орфейци ще бъдат единствените гост-участници в тридневния хоров празник. Концертът ще се състои в Малката базилика и ще даде възможност на децата да пеят в нетрадиционната обстановка на сцена сред римски руини. Програмата на подготвителния и концертния състав включва песни от български композитори и едно премиерно за певците изпълнение – „When you are smiling“ на композитора Марк Фишер.

Следващата изява на „Орфей“ ще бъде в рамките на 10-я юбилеен фестивал „Осанна във висините“, който ще се проведе на 12 и 13 май в София.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button