Регион

С едночасов артилерийски огън завършиха стрелбите на Корен

В края на полевия лагер на полигона в Корен се проведе тренировка по управление на огъня от артилерията на Сухопътните войски, съобщават от Министерството на отбраната.

Темата на стрелбите бе „Артилерийска поддръжка на Сухопътния компонент при отбрана на широка водна преграда“. В рамките на 51 минути бяха изпълнени 16 задачи от артилерийски дивизион 152 мм оръдие-гаубица Д-20, реактивен дивизион БМ-21 ГРАД, от 4-ти артилерийски полк – Асеновград и два самоходни 122 мм дивизиона 2С-1.

Военни

Както Haskovo.info писа, от 10 април атилерийски формирования от състава на Сухопътните войски проведоха полево лагерно обучение на учебен полигон Корен. В него участваха 580 военнослужещи със 120 броя бойна и специална техника от военните формирования в Асеновград, Ямбол, Казанлък, Пловдив, Свобода и Мусачево.

Действията на артилеристите от Сухопътните войски по време на тренировката по стрелба и управление огъня наблюдаваха Анатолий Величков – заместник-министър на отбраната, генерал-лейтенант Пламен Атанасов – заместник-началник на отбраната, генерал-майор Михаил Попов – командир на Сухопътните войски и генерал-лейтенант о.з. Стефан Василев.

Военни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button