Хасково

Математическата с патронен празник и награда за изявен абитуриент

Хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ отбелязва пратонен празник. На 21 април се навършват 111 г. от рождението на патрона на Математическата.

Заради дъждовното време тържествата започнаха във фоайето на гимназията. Всички бяха поздравени от директора Донка Маргаритова, която отчете, че досега близо 5000 са завършили гимназията. Тя поздрави сегашните ученици за отличното им представяне, както и техните преподаватели.

ПМГ

Маргаритова съобщи, че с решение на Педагогическия съвет е учредена награда на името на Марко Марков, който е от първия випуск на гимназията. Наградата ще е за изявен ученик от 12 клас и включва грамота, плакет и парична сума. На празника присъстваха Марко Марков и неговият син Здравко Марков, който благодари на баща си за вдъхновението което му е дал и призова гимназистите да вярват в мечтите си и в себе си.

ПМГ

Последва надиграване с народни танци и голямо хоро. Празничната програма продължи с творческа работилница в центъра на Хасково на клуб „Дарител“ и школа „Шарено“. Имаше викторина „Аз обичам ПМГ“, „Игрите на баба и дядо“ за 5, 6 и 7 клас и школа по „Етнография“ с ръководител Антоанета Никова, литературно чете с Петя от 9 клас и поетесата Ели видева, видео урок по история, волейболен мач и работа по изграждането на Еко класна стая в двора на гимназията.

Сред официалните гости на празника беше зам.-областният управител Стефка Здравкова, поздравителни адреси изпратиха областният управител Станислав Дечев и кметът Добри Беливанов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
11g
11g
20.04.2018 15:41 15:41

mn pozdravi ot 11g

Back to top button