Партиите не се разбраха за изборите в Криво поле

Хасково

Общинската избирателна комисия в Хасково ще трябва да определи състава и ръководството на СИК Криво поле.

Дотук се стигна след като на днешните консултации, водени от кмета Добри Беливанов, не бе постигнато съгласие между парламентарно представените партии, съобщават от общината. СИК Криво поле се формира за провеждане на частичните избори за кмет на Криво поле, които ще се проведат на 20 май.

На консултациите присъстваха Евгения Ангелова от ГЕРБ, Ленко Петканин от коалиция „БСП лява България“, Исмаил Исмаил от ДПС и Въчка Иванова за коалиция „Патриотичен фронт-НФСБ и ВМРО“. Останалите политически сили представени в Народното събрание не изпратиха представител на консултациите.

Париите имаха възможност да се споразумеят за състава и ръководството на СИК Криво поле съгласно приета методика от ЦИК и определените от ОИК 9 места в СИК. Постъпили са предложения от присъстващите на консултациите политически сили. ГЕРБ настояват за 4 места, от които едно за секретар на комисията, ДПС предлагат 2 техни представители, сред които и председател на комисията. От коалиция „БСП лява България“ настояват за двама техни представители, от които да бъде назначен председател или секретар на СИК. Без претенции за ръководно място в избирателната комисия двама свои представители предлага коалиция „Патриотичен фронт-НФСБ и ВМРО“.

Един коментар по “Партиите не се разбраха за изборите в Криво поле

  • Евгенията с тухлите за църквата ли пистигна на срещата? Ек прос.. гробарка…

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.