Ловят с полиция агресивно куче по улиците на „Бадема“ – ВИДЕО

Хасково

Читатели на Haskovo.info сигнализираха със снимки и видеа за акция по залавянето на агресивно куче по улиците на квартал „Бадема“ в Хасково.

Опитите за залавянето на кучето започнали около 11 часа на улица „Банска“. Хората предполагат, че това е домашно куче, защото има нашийник. Животното било много агресивно, лаело и налитало да хапе минувачите.

На място пристигнали полицаи, които обаче не могли да хванат кучето. Хора от съседните къщи им дали въже. Животното побягнало и ловенето му продължило в района на училище „Св. св. Кирил и Методий“.

„Полицаите са неподготвени за залавянето на кучето. Не ни отговарят и какво ще стане с животното след като го хванат“, се казва в сигнала.

От общината съобщиха за Haskovo.info, че в акцията по залавянето на агресивното куче участват полицаи и представители на зоодоброволците, които се ангажирали да се грижат за животното.

Изпрати новина

25 коментара

  • Не се надявай, щом зоодоброволците са там, по-скоро ще гръмнат теб отколкото кучето!

 • ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ
  В сила от 31.01.2008 г.
  Чл. 42. (1) Залавянето на безстопанствени животни се допуска по начин и при условия, които гарантират здравето им и с минимално страдание, от лица със специфична квалификация, инструктирани от ветеринарен лекар.
  (2) Транспортирането до приюта на заловените кучета по ал. 1 се извършва със специално оборудвани и обозначени превозни средства с добра вентилация.
  (3) Членовете на екипите за залавяне на безстопанствени животни трябва да са преминали курс за обучение за защита и хуманно отношение към животните.
  (4) Екипите за залавяне на безстопанствени животни се ръководят и контролират от ветеринарен лекар.
  (5) При залавянето на кучето се поставя нашийник с идентификационен номер.

  Чл. 69. (Изм. – ДВ, бр. 34 от 2016 г.) Кмет на община, който не организира изпълнението на програмата и плана по чл. 40, ал. 3, се наказва с глоба в размер от 1000 до 2000 лв., а при повторно нарушение глобата е в двоен размер.

  • Значи самодето. Се тръби че има зоопплоция .. То има ама нито са обучени нито нищо

 • ако не ги залавят, защо не ги залавят. Като погнат кучетата-заедно със зоодоброволци дори-защо ги гонят..има ли угодия в тоя град?
  Дано го хванат, а Зоодоброволци Хасково пък със сигурност знаят какво да направят с кучето.

 • Що се занимават с глупости???
  Вади Макарова и между очите!!
  Еба ти!Станахме лицемери!!
  Кучета-мучета,помияри
  Ха сега са на ход да пишат коментари ШАНТАВИТЕ ЧЕТИРИ ЛАПИ,дето деца вместо да гледат ЛАЯТ

 • Бря,с палката го удари,ли ВА???
  ВЪЪЪЙ!!!КАК ЩЯЛО ТАКА!!!!
  БРЕ,БРЕ,БРЕЕЕЕЙ!!!
  ВЪХ МА МАМОООО

 • Против съм да се разхождат кучета по улиците,не ми е приятно да се чудя дали ще тръгне да ръмжи срещу мен и да се опитва да ме хапе или ще стои спокоино.Най вече се притеснявам как ще се прибере детето от училище след като няколко пъти е гонено от кучета .За мен те нямат място по улиците

 • Решението е всяко куче което е на вън в приют ако никой него потърси или желае даго вземи в рамните на три месеца да се умъртвяват .

 • Ако имаше зоодоброволци там, щяхме да го упоим и откараме!!! Като гледам кво правят и колко са неадекватни хахаххаха !!!!!

 • Къде бяхте ЗООДОБРОВОЛЦИТЕ??? Цяла сутрин Общинска Полиция ви търсеше да дойдете за кучето?Никой не вдигаше телефоните

  • През седмицата сме на работа представи си! Не сме лентяи да стоим вкъщи и да правим клипчета. На всичкото отгоре адреса, който ни е даден е Мадара. Един от нас е отишъл на Мадара не е видял нищо, обиколил е и си се е върнал на работа! Сега общината като не са чипирали всички домашни кучета да се хванат за палците когато търсят безотговорни я стопанин на кучето! Щото регистъра им е пълен ташак! Кучето не е агресивно. Уплашено е.

   • Същото това куче предната вечер обикаляше на детската площадка на ул. МАДАРА . Беше с каишка на врата ..приберете ги вече ..не може да се разхождат около децата ни …Та то е по голямо от пет годишно дете…

 • През седмицата сме на работа представи си! Не сме лентяи да стоим вкъщи и да правим клипчета. На всичкото отгоре адреса, който ни е даден е Мадара. Един от нас е отишъл на Мадара не е видял нищо, обиколил е и си се е върнал на работа! Сега общината като не са чипирали всички домашни кучета да се хванат за палците когато търсят безотговорни я стопанин на кучето! Щото регистъра им е пълен ташак! Кучето не е агресивно. Уплашено е.

 • Искам да ухапя лично от зоодоброволците някой по задника и след туй да джафкам!!!
  Лудииии,луди калинки в Хасково НЕ ЩЕМ!!!
  ДА СИ ХОДЯТ В ЕВРОПАТА ДЖЕНДЪРИ,ЗОО-МОО И ВСЯКВИ ОТКАЧАЛКИ!!!!

 • шшуууу ние пържолите ги ядем с нож и вилица,не ги гризем каза:

  Зоодоброволци с парички от джендърски организации!!!
  Кой НОРМАЛЕН ХАСКОВЛИЯ ще си зареже работата и семейството,и свободното време да се грижи за ХАПЕЩИ,БЪХЛИВИ ПОМИЯРИ БЕЗ ПАРИ,А ВА КАУНЬЕЕЕ!?!
  ТИЯ ДА ГИ РАЗПРАВЯТ НА ВУЙНА МИ ТОДОРА!!!

 • Адамов,вместо да се ежиш с пистолета,вземете го нахранете животинката,то никого не закача сами виждате.
  Вижте и кой е подал сигнала и за фалшиво повикване го глобете.А до всички коментиращиу,вижте двата видеоматериала и тогава коментирайте…

 • До Sченге. Аз подадох сигнала и не е фалшив защото се спусна срещу мен и тъста ми,аз живея точно в къщата до която лежеше кучето. Ами ако бяха жена ми с децата и се спусне срещу тях какво правим…………!

 • Тогава трябва да затворим един зоодоброволец с разярени кучета после ако оцелее даго питаме кво мисли за тях

 • Не видях един коментар, в който да бъде обвинен безотговорния стопанин на домашното куче! Не виждам общинска полиция да го търси за санкция! Не знам да има хасковлия, пожелание кастрирал кучето на баба, дядо или собственото си, преди да е оставил най-прилежно кашончетата пълно с кученца на някоя поляна в града! Не виждам някой гражданин да е направил нещо за спазване на закона, а дори напротив! Много сте силни на приказки бее, ама само анонимно! Аз да питам сега: Кой малоумник от Хасково не си е заградил двора, а е взел да отглежда една от най-добрите породи кучета без да си има и хабер от Българско овчарско куче? Кой си ти малоумен тъпак и знаеш ли какво може да се случи? Защо общината не извика ветеринар, за да упои животното? Как по-дяволите тези млади полицай чета ще заловят куче от породата БОК без знания и подготовка? Вие наред ли сте всички? Лично аз колкото и да обичам кучетата на такъв сигнал се отзовавам задължително с упойващо вещество! И друго да питам кои малоумни плевели, наричащи себе си граждани на Хасково изхвърлиха този месец четири кашона с кученца? Кои идиоти не кастрираха майката, а не спряха да изхвърлят два пъти в годината десетки кучета? Кои малоумници със зелен голф тройка спряха на Кенана и изхвърлиха няколко кучета из между които и бременни женски? Кой тъпак не мисли, че ще станат глутница и ще пречат на децата му? Кой шибаняк ръси отрови по целия град с цел тровене на кучета, ама в близост до детски площадки и кой си мисли, че ние получаваме пари от някъде си? Да дойде с нас и да види с очите си как без пари се занимаваме с това зарязвайки семейство и приятели! Кой шибан кретен си позволява да обижда нас, които сме извели от улиците на града толкова много животни, че дори не помним бройката им? Кой ги обезпаразитява, за да няма тении по „вашите“ градинки за собствени средства? Не не получаваме нито от Европейския съюз нито от общината и лев за всичко, което сме свършили неблагодарни, безверни, егоистични Хасковски селяндури, недочетени и необразовани, незнаещи закони, норми и правила!!! Продължавайте да изхвърляте мизерници такива! И Господ не може да ви помогне на вас!

 • Адама май си търси ПЕНСИЯТА…
  Да се разследва от вътрешна сигурност,какво се разкарва с изваден патлак?
  Знае ли кога се вади оръжие?
  Много глупави действия от страна на Об.полиция…

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...