Регион

Бой между земеделци заради пожар, изпепелил тютюн за 50 бона

ПобоятПожар в двора на кооперацията в хасковското село Клокотница предизвика сбиване между потърпевши от огнената стихия земеделци привечер днес. Историята започна с пламъци в сушилни, които унищожиха около 500 килограма тютюн от новата реколта, който според стопаните се равнява на близо 50 000 лева

До нелепото меле се стигна след спор за причината за пожара. Според собствениците на изгорелия тютюн той е бил умишлен. Земеделецът, чието жито изгоря преди дни в Горски Извор твърдеше, че става въпрос за изхвърлен фас от преминаваща кола.

Две патрулки и дознател пристигнаха на мястото след като пламъците бяха изгасени, за да търсят истината за пожара.

Изгорелите сушилни Кметът на Клокотница Евгени Трендафилов заяви пред Haskovo.info, че в селската кооперация има проблеми и е възможно пожарът да е предизвикан от недоволни собственици на земи.

Според председателя на кооперацията Анастас Спасев обаче винаги има недоволни, но ако пожарът е бил насочен срещу кооперацията е трябвало да пламне нивата с пшеница, а не сушилните, които са наети от други хора.

В същото време хората от село Клокотница получават една от най-ниските ренти в региона. Миналата година са им раздадени едва по 15 килограма жито за декар. За сравнение в близкото село Динево частните земеделци дават два-три пъти повече.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button