С 210 000 лв. ремонтират падналата ограда на хасковска гимназия

Хасково

Общината ще ремонтира падналата ограда на хасковската ПГДС „Цар Иван Асен II“.

За целта кметът Добри Беливанов внася докладна за сесията на общинския съвет в петък за Корекция на разчета за финансиране на капиталовите разходи и компенсирана промяна по бюджета на общината за 2018 г.

В докладната се припомня, че на 11 февруари рухна тухлената ограда на футболното игрище зад общежитията на гимназията. При настоящото положение не се осигурява безопасността на гражданите. Необходимо е проектиране и изграждане на компрометирания участък и обезопасяване и възстановяване на терена.

Предвидено е доразрушаване на тухлената ограда и изграждане на подпорна стена с предпазен парапет. Общата височина на оградата ще е 2.20 метра. Според предписание от ВиК ще бъдат подменени съществуващите ВиК мрежи под подпорната стена. Канализацията пък ще бъде поставена в обсадна тръба. След изграждането на подпорната стена ще бъде възстановено футболното игрище. По улица „Велека“ покрай стената ще има тротоар.

Необходимите средства са в размер на 210 000 лв. По-голямата част ще са от Резерва за непредвидени и неотложни разходи в общинския бюджет.

4 коментара

  • той кмета и за себе си е предвидил 30- 40 хиляди дано да ги даде за погребение стареца Добри Беливанов един мухлю и шут станал кмет

  • Тва тези пари ги нямате за нищо, за толкова пари хотел ще вдигнете!Иначе като давате заплати ако може минимална заплата да дадете най-добре

  • Направете оградата на стадион „Хасково“ в западната му част,защото ще убие някой, както е надвиснала.Пълно е с хора на стадиона, които спортуват ежедневно, въпрос на време е да подаде.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.