Правят център за хора с психични разстройства в Хасково

Хасково
Община

Нов център за грижа за лица с психични разстройства ще изгражда община Хасково.

За целта кметът Добри Беливанов внася докладна за сесията на общинския съвет в петък. Тя е за Поемане на ангажимент от страна на общината за създаване и поддържане на социална услуга по процедура “Подкрепа за деинституционализация на социалните услуги за възрастни и хора с увреждания”. Процедурата е по Оперативна програма “Региони в растеж”.

За центъра ще бъде извършено ново строителство, поради липсата на подходяща за адаптиране материална база. Общата стойност на проекта е 570 000 лв.

Новата услуга трябва да бъде поддържана минимум 5 г. след датата на приключване на проекта. За същия период не трябва да се променя и предназначението на сградата.

Още новини

loading...

6 коментара

 • Тук си прав Кмете ,докара до там сами хората да си проказват., но ти държиш,защото имаш стимул.ВСИЧКИ КАДЪРНИ ВЪН! Всички послушковци в О БЩИНАТА,но и твойте почнаха да ти изневеряват,

  • Как не ви е срам?! Всеки може да му се наложи специализирана лекарска помощ заради психиатрично заболяване. Никой не е застраховен. Безумно е да се подигравате, или да търсите политически дивидент в това.
   Знаете ли ако имате болен близък с подобна диагноза, колко е трудно да му осигурите грижи. Проверете дома в Радовец и Пъстрогор, колко трябва да се чака за прием- и за някои дори не идва това време.
   Ненормалните сте ви екоито само чакате някой да каже , че ще прави нещо и да вдигнете пушилка.
   Не е срамно да имаш подобна болест, тежко е ако няма кой да ти помогне

 • Значи пари за тва има , но нямате пари да оправите пътя на Раковска и на кърджалийска помаци гадни

 • Простотиите на тоя герберастки кмет нямат край, хай махай де писна ни от теб и твойте тъпи протежета

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.