Любопитно

Богата празнична програма за Деня на Харманли

С изложба „Живопис“ започва тазгодишната празнична програма по повод Деня на Харманли – 2 май, съобщават от общината.

Свои творби в Изложбената зала на Културен център Харманли ще подреди художникът Неделчо Кучков.

Акцент в тазгодишната програма е отбелязването на 70 години Народно танцово изкуство в Харманли. В тази връзка на 25 април от 18 часа на площад „Възраждане“ ще се проведе празничният фолклорен концерт „Традицията е жива“. Участници са деца от детските градини и училищата в града, танцови състави и клубове. Водещ на събитието ще бъде Галя Асенова.

Едновременно с концерта, площад „Възраждане“ ще събере ученици от града, които ще вземат участие в Арт пленер „Европа“. Вдъхновени от живите модели на концерта, малките художници ще покажат уменията си на платната, като рисуват на тема, свързана с българския фолклор. Инициативата е част от реализацията на спечелен от община Харманли проект, във връзка с председателството на страната ни на Съвета на ЕС.

Ден по-късно, на 26 април, в Културен център Харманли ще се проведе представянето на книгата на Атанас Николов „Живот като танц“.

Язовир „Кюмурлука“ и тази година събира състезатели по корабомоделен спорт от цялата страна. Откриването на първенството ще се състои на 27 април от 13 часа, а награждаването на победителите ще бъде на 29 април от 14 часа.

На 27 април от 18 часа в салона на читалище „Дружба“ ще се състои и концертът „Танцът – магия за очите и душата“ по повод 70 години танцово изкуство в Харманли и в чест на Атанас Николов.

Мощен рев на мотори ще озвучи града в събота, 28 април. От 11 часа, в отсечката на бул. „България“, до Динковия магазин, започва Рокерското шоу. Мотористите ще направят и традиционната почетна обиколка на града, по повод празника на Харманли.

Отново в съботния ден, но от 19 часа на спортната площадка в парк „Димана Данева“, кметът Мария Киркова ще награди финалистите в общинския турнир по футбол, организиран по повод празника на града.

Изложба „Банкноти и монети от миналото“ ще бъде открита в Исторически музей Харманли на 30 април в 16 часа.

На 1 май в градската градина ще се проведе „ТрансГурмеТур“ – изложение на традиционни за региона храни и напитки, малко по-късно от 20 часа на лятната сцена в парка започва концертът на Рок легендата на Харманли Петър Дичев и група „Славяни“.

На празничния 2 май от 9:30 часа в църквата „Св. Атанасий“ ще бъде отслужена тържествена литургия и молебен за преуспяването на Харманли. От 11 часа, в Конферентната зала на Културен център Харманли ще се проведе тържествената сесия на Общински съвет Харманли. По традиция, всяка година на сесията се връчва званието Почетен гражданин на Харманли.

Празничният вечерен концерт на площад „Възраждане“ е с начален час 19:30 часа. За доброто настроение на жителите и гостите на града ще се погрижат Любо Киров и Невена Цонева. Краят на тържествата по повод празника на Харманли ще поставят празнични фойерверки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button