Регион

7 години от Черния Великден отбелязаха в Симеоновград

На 23 април 2011 година шестима младежи от Симеоновград бяха пометени от пиян шофьор и убити на път за църквата на връх Великден.

Вече 7 години на тази дата на пантеона „Великденски ангели“ в Симеоновград се събират стотици близки, роднини, приятели на Яница Бойчева, Георги Георгиев, Евгени Атанасов, Красимир Марков, Мелин Зеид и Трифон Трифонов, за да почетат паметта им.

Родителите и близките на загиналите младежи със сълзи на очи за пореден път се помолиха за своите „отлетели ангели“ и за децата на България, които трябва да бъдат спасени от убийците на пътя.

За да сведат глава пред нелепата загуба на шестимата младежи в Симеоновград бяха депутатът от ГЕРБ Георги Станков, заместник областният управител Стефка Здравкова, кметът на Симеоновград Милена Рангелова, председателят на общински съвет Симеоновград Светлана Стоева.

„Безумието по пътищата трябва да бъде прекратено. Това е категорично мнението на всеки разумен човек. Заради безотговорността на пътя ежегодно загиват стотици млади хора, други са с тежки травми и увреждания. Новите законодателни инициативи, които обсъждаме сега, за по-тежки санкции на нарушителите-рецидивисти и за строг контрол, трябва да доведат до намаляване на произшествията и дисциплиниране на всички участници в движението“. Това сподели с почернените близки Станков.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button