Регион

11 от 21 афганистанци, обвинени за бунта в Харманли, неоткриваеми за делото

10 от 21 афганистанци, подсъдими за бунта в бежанския лагер в Харманли, се явиха пред Харманлийския районен съд.

Останалите са нередовно призовани, а част от тях вече не са в България. Заради това съдът не даде ход на делото и разпореди да бъдат изискани справки от Държавната агенция за бежанците, чийто представител също не се яви, дали афганистанците имат други известни адреси в България. Изиска се информация и от други институции дали подсъдимите са напуснали страната и разпореди на полицията да ги издири.

Явилите се подсъдими заявиха, че са невинни, като част от тях са спали по време на бунта. Те поискаха делото да приключи възможно по-бързо. Настанени са в центъра на дирекция „Миграция“ в Любимец.

Съд

Haskovo.info припомня, че по време на размириците на 24 ноември 2016 г. афганистанците оказаха съпротива на полицията и жандармерията, повредиха и унищожиха сгради, съоръжения и оборудване (халета № 9, 10 и 11, столова, нов приемателен център и баня) и 52 бетонни колчета, 5 осветителни тела и 30 кранове. Щетите възлизат на 83 543 лв., като е повреден и специализиран водоносен автомобил MOL, като тук щетите са за 1 551 лв. Бяха ранени и служители на реда.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 5 юни.

Бунт

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ТТ
ТТ
24.04.2018 16:56 16:56

От 2016 год.? Спахте ли до сега? Кой ще плаща тези поразии? Риторичен въпрос -аз,вие и целия български народ! Жалко за народа ни.Ще дойде танганаеца в страната ни и ще се гаври с властта! Нема такава държава!

гражданин
гражданин
25.04.2018 2:00 2:00

Първо, срам за България, щото кога Я бях войник и пиле не можеше да мине границата, камо ли афганец…
Второ, отваряйте лагерите в Белене и Ловеч, че да почват таме те орки да чукат чакъл за магистралите на Бойко… И, само на попара от хляб и вода…

Back to top button