Спорт

Горяна ще се боксира за европейската титла в Италия

Състезателката на хасковския клуб „Севдалин Василев“ Горяна Стоева се класира за финала в категория до 51 кг. на европейското първенство по бокс за младежи и девойки, което се провежда в Италия, съобщават от Българската федерация по бокс.

В полуфиналите днес 18-годишната Стоева спечели мача си срещу германката Кати Санториус. В спора за златния медал в сряда тя ще излезе срещу италианката Мартина Ла Пиана, която победи рускинята Любов Шарапова в другия полуфинал. Дотук Горяна победи още чехкиня и унгарка.

Така Горяна Стоева ще защитава европейската си титла при девойките, спечелена на шампионата в София през миналата година. Тя е сребърна медалистка при момичетата от Орду 2016. Ако стане първа в Италия, Горяна ще си осигури и квота за Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес през есента.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button