103 г. от арменския геноцид почетоха в Хасково

Хасково

103 г. от геноцида почетоха арменците в Хасково.

Денят бе отбелязан в църквата „Сурп Степаннос“ (Свети Стефан). Арменците си припомниха геноцида, при който през 1915 г. са избити 1.5 милиона човека.

Арменци

От арменската общност поднесоха цветя пред каменния кръст в двора на църквата, който бе поставен с подкрепата на семейство Чилингирови (Чевигян) за 100-годишнината от геноцида. Хората запалиха свещи и се помолиха.

След това в читалището беше прожектиран филм за геноцида – „Обещанието“.

Още новини

loading...

4 коментара

  • АРМЕНЦИТЕ СА МНОГО НАХАЛНИ И БЕЗОЧЛИВИ ХОРА !
    МАЛКО ИМ .
    А ТОВА ЧЕ СА УБИВАЛИ ТУРСКИ ДЕЦА,КЛАЛИ ДЕЦА И МАЙКИ НЕ ПРИЗНАВАТ!

  • Толкова филми има за Геноцида над арменците, защо филм доказващ твърденията на официалната власт на Турция? Толкова държави признават извършването му , всички ли са под арменско влияние? Ако имаха чак такова влияние, дали щеше да им се случи, това което им се причинено? Да мразиш без причина е расизъм!

  • Турция беше поканила Армения в Европейския съд да докаже дали Турция е извършвала геноцид на арменците. Но Армения не се яви. В този случай Турция притежава в старите архиви доказателства, че арменците са извършвали жестоки кървави престъпления и геноцид на бременни турски майки. Това, че арменците имат ложи в европа и се финансират от някои скрити хора не доказва, че турците са извършвали геноцид. Също и Армения беше изкуствено създадена от Русия за да бъде мост между Турция и Азербайджан.. айде лек ден

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.