Хасково

Новата камера засне близо 600 с превишена скорост за седмица

Новата мобилна камера на „Пътна полиция“ засне близо 600 шофьори с превишена скорост за последната седмица, съобщиха за Haskovo.info от КАТ-Хасково.

Haskovo.info припомня, че миналата седмица се проведе акция с акцент превишената скорост. Освен новата тринога камера, в акцията участваха 4 от старите камери. Общо издадените електронни фишове за седмицата са 1289, допълниха от КАТ.

Както Haskovo.info писа, новата камера не е с радар, а фиксира скоростта с лазер, като може да хване превишение и с 1 км/ч. Тя снима до три коли едновременно и може да работи нощем, като изпраща информацията директно в централен сървър в София.

От областната дирекция на полицията в Хасково напомнят на гражданите за възможността да проверят и погасят по електронен път плащания на такси и глоби. Това става през интернет страницата на МВР, рубриката „Административни услуги“ и подрубриката „Електронни справки и услуги“. В първата опция „Задължения по документи, издадени от Пътна полиция-МВР“ е възможно да се направи справка за задължения по фиш, акт за установяване на административно нарушение, наказателно постановление. Изисква се въвеждането на ЕГН или номер на свидетелството за правоуправление на МПС, или на издадения документ – фиш, наказателно постановление. На същото място е възможно да се извърши и разплащане по електронен път.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
25.04.2018 20:56 20:56

Ами тия с наностикерите?

Анонимен
Анонимен
25.04.2018 22:18 22:18

повод за гордост ли е това? а с какъв уред ще контролирате безпорядъка по улиците на града, или от това процентът не се вдига?

Анонимен
Анонимен
26.04.2018 9:39 9:39

Алоо КАТ ли е?
– да.
И на вас да ви еба майката…

Back to top button