ВиК – Хасково замерва водомерите срещу 24 лв.

Хасково
Водомери

Тече кампания по измервания на водомерите, напомнят от хасковското ВиК.

Замерванията обхващат водомерите, чиито срокове за промерка изтичат на 5 и 2 г. Инкасаторите на дружеството ще уведомяват потребителя с предписание за необходимостта от проверка, в случаите когато водомерът е без метрологична, нарушена или изтекла пломба.

ВиК предлага демонтаж, транспорт до лицензирана лаборатория за проверка и монтаж на проверения водомер. На мястото на демонтирания водомер ще бъде монтиран оборотен. Индивидуалните водомери са собственост на потребителя и проверката се извършва за негова сметка, уточняват от ВиК.

От водното дружество съобщиха, че комплексната услуга струва 24 лв. Ако замереният водомер е негоден, клиентът е длъжен да го смени за своя сметка. Ако го купи от ВиК, заедно с монтажа, ще му струва 56 лв.

Още новини

loading...

7 коментара

  • Според закона замерването се прави на 10г.Тея защо лъжат че се прави на 2или 5години

  • В момента ВиК Хасково “виси” с милион и 200 хил към басейнова дирекция Пловдив и сега търсят начин да компенсират тези пари, няма как да стане това при положение че има не повече от 30 000 абонати а това са половината пари, другата половина ще вземат от братя мангасарите дето ползват вода без пари-да влезе убитият, казал съдията!

  • Водомера е контролен уред на ВИК от къде на къде ние ще си плащаме,в ЕВН ние ли си плащаме електромерите и техните замени и замервания.Не стига че водата ни е 3лв м3,т и не е годна за пиене.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.