Външни публикации

Деца рисуваха мотиви от българския фолклор по проект

30 деца от Харманли взеха участие в арт пленер „Европа“.

Малките художници имаха възможност да покажат творческите си умения на платната, като с четка и бои рисуват мотиви от българския фолклор. Инициативата е част от дейностите от спечелен от община Харманли проект „Традиционните дни на Харманли под знака на БПСЕС“. Като живи модели участниците в пленера имаха възможност да ползват танцьорите в провеждащия се по същото време на пл. „Възраждане“ фолклорен концерт, в рамките на програмата по повод празника на града. Художествените творби ще бъдат подредени в специална изложба в залата, където ще се състои тържественото заседание на Общински съвет Харманли на 2 май, когато градът отбелязва своя празник.

Празниците на Харманли тази година преминават под знака на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. По проекта е осигурено финансиране за поставеното пред сградата на общината информационно табло. На него ще бъде публикувана актуална информация за ЕС, текущи събития и инициативи от програмата за българското председателство. В рамките на проекта ще се разпространят информационни брошури, на живо ще звучат изпълнения на класическа музика от европейски автори в празничния 2 май.

Основната цел на проекта по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на БПСЕС 2018“ е повишаване на информираността на гражданите и привличане на обществения интерес към инициативите, свързани с българското председателство на съвета на ЕС.

Деца

Back to top button