Удължават срока за раздаване на хранителните помощи

Хасково

Удължава се срокът за раздаване на хранителните продукти от БЧК с цел получаване на пакети от всички хора, които имат право на тях, съобщи на пресконференция главният специалист от Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Васка Атанасова.

За Симеоновград срокът е до 27 април, до 4 май са Ивайловград, Любимец, Маджарово, Минерални бани, Свиленград, Стамболово и Тополовград, а в останалите градове в областта и хасковските села е до 11 май.

Както Haskovo.info писа, помощите в Хасково се раздават в Здравния център на улица „Единство“ и Автошколата на улица „Пловдивска“. На помощта в областния град право имат 2702. В областта право на помощта имат 11 320 души.

Всички, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане ще получат по 16.320 кг. от 7 вида хранителни продукти: леща – 7 кг., рибни консерви – 1.120 кг., грах – 3.200 кг., лютеница – 2 кг., доматено пюре – 0,800 кг., бисквити – 1.200 кг. и мед – 1 кг. Помощта се получава срещу представяне на лична карта.

В списъцит са включени следните категории граждани:

Подпомагани с целева помощ за отопление през отоплителен сезон 2015-2016 г., майки (осиновителки), които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година, лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици, записани в първи клас за учебната 2016/2017 г., лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция и отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства, лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ, лица с установени 90% трайни увруждания с чужда помощ, получили интеграционни добавки по реда на Закона за интеграция на хората с увреждания, лица, получили месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.