Безработицата в Хасковско остава по-висока от средната за страната

Хасково

Безработицата в Хасковска област остава по-висока от средната за страната, сочат данните на Регионалната служба по заетостта.

Равнището на безработица в Хасковско през март е 7.2% при 6.8% за страната. Равнището на безработица се понижава спрямо февруари с 0.17%. Към края на март броят на регистрираните безработни е 7486.

С най-ниско равнище на безработица са общините Димитровград – 5% и Хасково – 5.2%, а с най-високо са Маджарово – 23% и Симеоновград – 18.1%. През март на работа са постъпили 675 безработни и са заявени 528 свободни работни места.

Равнището на безработица пък за първите три месеца на годината е 7.4%. Средномесечният брой безработни е 7680, постъпилите на работа са общо 1772, а обявените свободни работни места са 1602.

loading...

2 коментара

  • Благодарете на герб за „големия просперитет“ на родината, поклонете им се доземи!
    Яжте магистрали, сейте картофи да се храните, пенсионерите да не дремят ами да грабват мотиките и никой да не мрънка. Закопаването е тотално.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.