Хасково

Прокуратурата разследва за безстопанственост МБАЛ – Хасково и Онкото

МБАЛ – Хасково и Специализираната болница за активно лечение по онкология – Хасково са в списъка на болниците в страната, разследвани за безстопанственост, съобщават от прокуратурата.

В края на 2017 г. главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка на ГД „Национална полиция“ и Министерство на здравеопазването във всички държавни и общински болнични заведения, сключили договори в нарушение на Закона за лечебните заведения, договори за съвместна дейност с други лечебни заведения, договори за наем на помещения и апаратура и др.

На 24 април прокурори от Върховна касационна прокуратура са образували 13 досъдебни производства за безстопанственост в болници, сред които е и хасковската. Разследва се периодът от 10 декември 2015 г. до настоящия момент.

Цацаров е разпоредил разследването да се извършва от следователи от Национална следствена служба, предвид изключителна фактическа и правна сложност на делата. Ръководството и надзора върху разследванията да се осъществява от Софийска градска прокуратура, включително и за болницата в Хасково – за да се избегнат съмнения в пристрастност.

Възложена е и допълнителна проверка на болници заради данните за безстопанственост, сред които е Специализираната болница за активно лечение по онкология – Хасково. Тук се проверяват 42 договора за предоставяне и възлагане на медицински услуги. Тази проверка ще приключи в двумесечен срок.

Всички останали материали, събрани в хода на проверката от МВР и МЗ са изпратени на съответните окръжни прокуратурите в страната – за анализ и преценка на необходимостта от извършване на допълнителна проверка, и произнасяне по същество.

Изпълнителният директор на МБАЛ – Хасково д-р Георги Гелов заяви пред Haskovo.info, че още няма официална информация от прокуратурата. „Нека да разследват, нямам притеснения. Вече трети месец продължава проверката в болницата и от Агенцията за държавна финансова инспекция“, допълни д-р Гелов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Митев
Митев
27.04.2018 13:47 13:47

До като Ирена Узунова е в борда на директорите резултата е ясен .Прасчо ще продължава да грухти и пълни гуша яко.

Върбан Андреев
Върбан Андреев
27.04.2018 15:42 15:42

Ръководството и надзора върху разследванията да се осъществява от Софийска градска прокуратура, включително и за болницата в Хасково – за да се избегнат съмнения в безпристрастност.- ЦИТАТ
Ало,инфо,познайте каква неграмотност демонстрирате!

ВСЕВИШНИЯ КЕНАНЕЦ
ВСЕВИШНИЯ КЕНАНЕЦ
27.04.2018 17:07 17:07

За ОНКОТО няма смисъл да се говори Там и Господ не може да въведе ред всеки си прави каквото иска и никой не го следи Но в работно време се РАБОТИ на ЧАСТНО Директора виси във ВЪЗДУХА – явно не е за този пост заместниците му тоже В центъра в Боляровое същата история Няколко пъти търсих д-р Филев и ми казват – той идва в 9 ч и си тръгва в 11 търси го в частния кабинет Как работят тий хора как им плащат един Господ знае Даже и кмета Беливанов не знае

втори инсулт дано
втори инсулт дано
27.04.2018 18:37 18:37

М.мааа ѝ да е.а на тая Ирена!!!
Що съдби прецака и пак не миряса!!!

чакаме с нетърпение
чакаме с нетърпение
27.04.2018 18:45 18:45

Ееейй няма ли да пукне тая напиканата герберска КУ.ВААААА!!!

чакаме с нет
чакаме с нет
27.04.2018 18:47 18:47

И на колко хора Рена парите взе и ги иднудваше!?!?

гражданин
гражданин
28.04.2018 4:43 4:43

Прокуратурата е почнала да работи???
Това и да го видя, пак няма да го повярвам…. Ако, иде реч за отчитане на дейност за оправдание на тлъстите заплати кои ние им плащаме, става…
Бива по някоя акцийка в годината, щото само да пиеш кафе цял ден и да бистриш клюки за 3 бона заплата….

Back to top button