Отложиха ремонта на падналата ограда на ПГДС и безплатните карти за хора с увредено зрение

Хасково

Хасковският общински съвет не прие предложението на кмета Добри Беливанов за отпускането на 210 000 лв. за изграждането на подпорна стена на ПГДС „Цар Иван Асен II“.

Haskovo.info припомня, че оградата рухна на 11 февруари. От общината предложиха доразрушаване на тухлената ограда и изграждане на подпорна стена с предпазен парапет. Общата височина на оградата ще е 2.20 метра. Според предписание от ВиК ще бъдат подменени съществуващите ВиК мрежи под подпорната стена. Канализацията пък ще бъде поставена в обсадна тръба. След изграждането на подпорната стена ще бъде възстановено футболното игрище. По улица „Велека“ покрай стената ще има тротоар.

Общинските съветници обаче поискаха количествено-стойностна сметка на предвиждания ремонт и засега не приеха предложението на кмета.

В началото на сесията пък Беливанов оттегли докладната си, с която се предлагаше издаването на безплатни карти от „Тролейбусен транспорт“ за хора със зрителни увреждания и удължаване срока за издаване на безплатни карти за деца със степен на увреждане над 71% за 2018 г. Градоначалникът обясни, че от общината искат да обхванат и хората със степен на увреждане над 50%. Очаква се изменената докладна да бъде внесена за следващо заседание.

Един коментар по “Отложиха ремонта на падналата ограда на ПГДС и безплатните карти за хора с увредено зрение

  • А това пък защо??? Нали ще има обществена поръчка, като е по-евтино от посочената цена да се явяват фирми с по-ниски предложения и да печелят строителството. Не мога да ги разбера общинските. Всъщност се сещам ще кажат-ето общината и в частност кмета не работят….пък че те спират строителството на оградата и повече от 100 деца няма къде да тренират и има опасност при следващ дъжд да се свлече игрището и после да търсим пари да го оправим и пред фондация Бербатов /по чиито проет е игрището строено/ как ще се оправят не знам…карай да върви важно е да натякват, че кмета не бачка…
    Аман от некадърници

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.