Хасково

16 загинаха на работа за година в Хасковско

Общият брой на допуснатите злополуки през 2017 г. е 51, сочат данните на НОИ-Хасково.

Статистиката показва, че общият брой на злополуките с летален изход – смърт са 16. От тях 4 са вследствие на травматични увреждания, а 10 са нетравманични, т.е. получени по време на работа инфаркти, инсулти и други. Регистрирана е една злополука вследствие на пътен инцидент и едно самоубийство. С инвалидност е завършила една злополука.

Злополуки

Данните бяха изнесени на областния съвет по условия на труд, съобщават от областна администрация. Той бе председателстван от заместник-областния управител Стефка Здравкова. По време на заседанието бе изслушан отчет на дирекция „Инспекция по труда“ – Хасково за 2017 г.

От общия брой злополуки – 51, признати за трудови – през време и във връзка или по повод на извършваната работа, са 31, признати за трудови – по време на обичайния път при отиване или при връщане от работното място, са 4, не приети за трудови са 9 и такива, които чакат произнасяне от ТЕЛК са 7. Най-голям е броят на злополуките в строителството – 8 и транспорта – 5. В резултат на злополуките през 2017 г. са загубени 3029 календарни дни.

В сравнение с 2016 г., броят на трудовите злополуки с летален изход – смърт се е увеличил драстично от 2 през 2016г. на 16 през 2017 г.

След като приеха доклада на „Инспекцията по труда“, членовете на съвета спазиха традицията и поднесоха цветя пред паметната плоча, посветена на загиналите при изпълнение на служебните си задължения. 28 април е Световният ден за безопасност на труда и международен ден, посветен на загиналите при трудови злополуки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Милица
Милица
27.04.2018 20:24 20:24

Лека му пръст на Д. Топалов експерт в ДФЗ Технически инспекторат! Намерен мъртъв на терен. Потулен случай – УБИТ от главния си експерт Таня Степанова!
Поклон! От група експерти – не от РТИ АХасково!

Бенефициент
Бенефициент
27.04.2018 21:40 21:40
Отговор до  Милица

Познавах Топалов – нелепа смърт. Мъж на 50 не пие, не пуши и да си отиде ей така – хайде де. Тоя гл. експерт Степанова му направи каквото направи. Знаем и за опита за самоубийство от сградата на ДФЗ след скандал с въпросната Степанова, знаем всичко! Човека ми е споделял много неща за тая, но все тая – миндила си е хванала нова бройка от Варна, но пък често ходи в манастирите в района.
Дано господ и прости – ние хората едва ли #

гражданин
гражданин
28.04.2018 4:33 4:33

А, знаете ли другото? Накрая само Господ ще ни съди за делата ни нас християните, а Аллах не мисля, че ще е по толерантен към мюсюлманите…
Всеки да внимава, защото възмездие има и изкупление на стореното…

Back to top button