Куп медали за хасковската аеробика на държавното в Кърджали

Спорт

Силно се представиха хасковските клубове по спортна аеробика „Виолена“ и „Мега спорт“ на държавното първенство в Кърджали.

Участието на състезателите от „Виолена“ беше белязано с травми по време на квалификациите и финалите на едни от най-добрите състезатели при 9-11 г., Селин Шефкед и Криси Панчева. Те щяха да са основните претенденти за медали в индивидуалната надпревара, а също при тройките – Селин Шефкед, Криси Панчева, Дари Стефанова и групите заедно с Михаела Николова и Габриела Тодорова. За съжаление не се показха новите съчетания, които се готвеха и тренираха 6 месеца и щяха да донесат медали, отчитат от клуба.

Медали

При 7-8 г. групата на Калин Минчев, Тиана Делчева, Виктория Бакърджиева, Алекс Заркова и Алекс Грозева се окичиха с бронзов медал, а Калин Минчев със злато и заедно с Тиана Делчева в смесена двойка също спечелиха златен медал.

При 12-14 г. групата на Тиана Заркова, Кристина Ванчева, Рая Русева, Мария Арсова и Деница Колева взеха сребърен медал, при тройките Тиана Заркова, Кристина Ванчева, Рая Русева спечелиха бронзов медал.

Медали

При 15-17 г. Нели Ташева спечели сребърен медал в индивидуалната надпревара и златен медал при тройките заедно със състезатели от другия хасковски клуб.

При мъже и жени Тихомир Баротев, който вече е 4-ти в световната ранг листа, с едно уникално изиграване на съчетанието си и оценка 21,500, остана на стотни от златния медал и спечели сребърен медал, а с групата заедно с пловдивските състезатели се окичиха със злато.

Медали

От тук нататък Тихомир Баротев и Нели Ташева продължават подготовката си за Световното първенство в Гимараеш, Португалия в края на май и началото на юни. 7-8 г., заедно с 5-6-годишните и състезателите от Б клас ще са на Националния турнир по спортна аеробика Купа Хасково на 13 май в зала „Дружба“.

„Мега спорт“ завоюва 14 медала на държавното – 5 златни, 6 сребърни и 3 бронзови.

Медали

Във възрастова група 7-8 години индивидуално момичета Стефани Лечева спечели златен медал, а Неда Запрянова сребърен. Златен медал и за тройката Стефани Лечева, Неда Запрянова и Мария Вълчева. Групата в състав Селин Халим, Анджелина Карева, Стефани Лечева, Мария Вълчева и Неда Запрянова също се окичиха със златен медал. В същата възрастова група много добро представяне и за финалистките Мария Вълчева, Селин Халим и Магдалена Велкова, също така и за тройките в състав Никол Найденова, Анджелина Карева, Селин Халим и тройката Алейна Хасан, Гизем Бейтула, Семина Вели.

Медали

Във възрастова група 9-11 години сребърни медали в индивидуалната надпревара спечелиха Кристина Костова и Атанас Благоев. Те в категория двойки извоюваха бронзов медал. Тройката Нелиз Нури, Атанас Благоев и Кристина Костова се окичиха със среброто. Сребърно отличие и за групата Нелиз Нури, Атанас Благоев, Кристина Костова, Бурджу Бахри и Кристиана Коева. Много добро класиране на финала и за индивидуалистките Нелиз Нури и Бурджу Бахри.

Във възрастова група 12-14 години бронзов медал за Румен Янакиев и бронзов медал за двойката Антония Филипова и Румен Янакиев. Сребърно отличие за тройката Александра Янкова, Ивет Янева и Антония Филипова.

Медали

Във възрастова група 15-17 години състезателката Дамла Арабаджи се окичи със златен медал. Отлично представяне и за тройката Дамла Арабаджи, Християна Кайрякова и Нели Ташева, която също грабна златото.

След кратка почивка клубът продължава своята подготовка за предстоящите състезания: Национален турнир за купа Хасково и Свтовното първенсто в Португалия. Това Държавно първенство определи отбора за Световното първенство. Индивидуалистката Дамла Арабаджи и тройката Дамла Арабаджи, Християна Кайрякова и Нели Ташева са класираха като първа гарнитура за Световното. Състезателят Румен Янакиев също ще вземе участие на Световното първенство.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.