Спорт

Куп медали за хасковската аеробика на държавното в Кърджали

Силно се представиха хасковските клубове по спортна аеробика „Виолена“ и „Мега спорт“ на държавното първенство в Кърджали.

Участието на състезателите от „Виолена“ беше белязано с травми по време на квалификациите и финалите на едни от най-добрите състезатели при 9-11 г., Селин Шефкед и Криси Панчева. Те щяха да са основните претенденти за медали в индивидуалната надпревара, а също при тройките – Селин Шефкед, Криси Панчева, Дари Стефанова и групите заедно с Михаела Николова и Габриела Тодорова. За съжаление не се показха новите съчетания, които се готвеха и тренираха 6 месеца и щяха да донесат медали, отчитат от клуба.

Медали

При 7-8 г. групата на Калин Минчев, Тиана Делчева, Виктория Бакърджиева, Алекс Заркова и Алекс Грозева се окичиха с бронзов медал, а Калин Минчев със злато и заедно с Тиана Делчева в смесена двойка също спечелиха златен медал.

При 12-14 г. групата на Тиана Заркова, Кристина Ванчева, Рая Русева, Мария Арсова и Деница Колева взеха сребърен медал, при тройките Тиана Заркова, Кристина Ванчева, Рая Русева спечелиха бронзов медал.

Медали

При 15-17 г. Нели Ташева спечели сребърен медал в индивидуалната надпревара и златен медал при тройките заедно със състезатели от другия хасковски клуб.

При мъже и жени Тихомир Баротев, който вече е 4-ти в световната ранг листа, с едно уникално изиграване на съчетанието си и оценка 21,500, остана на стотни от златния медал и спечели сребърен медал, а с групата заедно с пловдивските състезатели се окичиха със злато.

Медали

От тук нататък Тихомир Баротев и Нели Ташева продължават подготовката си за Световното първенство в Гимараеш, Португалия в края на май и началото на юни. 7-8 г., заедно с 5-6-годишните и състезателите от Б клас ще са на Националния турнир по спортна аеробика Купа Хасково на 13 май в зала „Дружба“.

„Мега спорт“ завоюва 14 медала на държавното – 5 златни, 6 сребърни и 3 бронзови.

Медали

Във възрастова група 7-8 години индивидуално момичета Стефани Лечева спечели златен медал, а Неда Запрянова сребърен. Златен медал и за тройката Стефани Лечева, Неда Запрянова и Мария Вълчева. Групата в състав Селин Халим, Анджелина Карева, Стефани Лечева, Мария Вълчева и Неда Запрянова също се окичиха със златен медал. В същата възрастова група много добро представяне и за финалистките Мария Вълчева, Селин Халим и Магдалена Велкова, също така и за тройките в състав Никол Найденова, Анджелина Карева, Селин Халим и тройката Алейна Хасан, Гизем Бейтула, Семина Вели.

Медали

Във възрастова група 9-11 години сребърни медали в индивидуалната надпревара спечелиха Кристина Костова и Атанас Благоев. Те в категория двойки извоюваха бронзов медал. Тройката Нелиз Нури, Атанас Благоев и Кристина Костова се окичиха със среброто. Сребърно отличие и за групата Нелиз Нури, Атанас Благоев, Кристина Костова, Бурджу Бахри и Кристиана Коева. Много добро класиране на финала и за индивидуалистките Нелиз Нури и Бурджу Бахри.

Във възрастова група 12-14 години бронзов медал за Румен Янакиев и бронзов медал за двойката Антония Филипова и Румен Янакиев. Сребърно отличие за тройката Александра Янкова, Ивет Янева и Антония Филипова.

Медали

Във възрастова група 15-17 години състезателката Дамла Арабаджи се окичи със златен медал. Отлично представяне и за тройката Дамла Арабаджи, Християна Кайрякова и Нели Ташева, която също грабна златото.

След кратка почивка клубът продължава своята подготовка за предстоящите състезания: Национален турнир за купа Хасково и Свтовното първенсто в Португалия. Това Държавно първенство определи отбора за Световното първенство. Индивидуалистката Дамла Арабаджи и тройката Дамла Арабаджи, Християна Кайрякова и Нели Ташева са класираха като първа гарнитура за Световното. Състезателят Румен Янакиев също ще вземе участие на Световното първенство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button