Хасково

Съветът на децата представи идеите си, продължава инициатива в памет на Ники

Първото за годината заседание на Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето завърши в Хасково със среща с председателя на Агенцията Елеонора Лилова.

В зала „Хасково“ децата и младежите представиха свършеното от тях през последните дни и дадоха полезни идеи на Агенцията.

Кметът Добри Беливанов приветства участниците в заключителната среща, съобщават от общината. Градоначалникът благодари на децата – членове на съвета за тяхната ангажираност и съдействие. По думите му те помагат на възрастните да видят проблемите през очите на децата.

Среща

От своя страна председателят на ДАЗД Елеонора Лилова благодари за съдействието на общината за провеждането на форума. Тя подчерта че Агенцията влага усилия в поддържане на активния диалог с децата. Затова е открит и денонощен телефон за психологически консултации -116 111. В Хасково членовете на Съвета на децата разговаряха за закриването на социално педагогическите интернати и възпитателните училища, за адаптацията на децата от тях в новите услуги, за ролята на педагогическите съветници и психолозите в училище.

Среща

Заместник-областният управител Стефка Здравкова също участва в заключителната среща. Здравкова поздрави децата и посочи като положителен пример за работа с младите хора създаденият преди година от областния управител Станислав Дечев Младежки областен съвет на иновации. Тя поздрави специално хасковския делегат в Съвета на децата Галина Вълчева, която е член и на Младежкия областен съвет за иновации.

Среща

Според Здравкова децата са изключително организирани, когато имат кауза. Пример за това е силната кампания, която бе създадената от Николета Корондилева „Деца помагат на деца“. Благотворителната инициатива ще продължи в памет на Ники, за да помага на децата на България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button