Хасково

23 аптеки от общо 80 в Хасковско против нефармацевтите

Анка Петева - Табакова с подписката23 аптеки от общо 80 в региона са се включили в подписката против бъдещите промени в закона, позволяващи на нефармацевти да бъдат собственици на аптеки, съобщи за Haskovo.info председателят на хасковското сдружение на фармацевтите Янка Петева – Табакова.

Според нея малкият брой на колегите й, подкрепили идеята, се дължи на това, че те са били скептично настроени към този вид протест, тъй като промените са минали на първо четене в парламента.

1 000 са събраните подписи на клиенти в Хасковско за 2 седмици. Списъците вече са изпратени в централата на фармацевтичния съюз, от където ще бъдат препратени до законотворците.

Haskovo.info припомня, че аптекари в цялата страна се обявиха против възможността, която готвените промени в закона ще дадат на хора без фармацевтично образование да стават собственици на аптеки. Според тях това ще доведе до монопол и ще е в ущърб на пациентите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button