Голям концерт в театъра за 70-годишнината на диригента Стефка Младенова

Любопитно

Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ и читалище „Тракия 2008“ организираха голям концерт в хасковския театър „Иван Димов“, посветен на 70-годишния юбилей на Стефка Младенова и 10 г. от основаването на читалището.

Вече 12 сезона Младенова е диригент на женския хор на Представителния ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия“. В концерта се представиха още група „Тракийска дъга“ и детската група „Пъстрица“.

Концерт

Младенова е на голямата сцена от 66 г. В началото тя сподели пред публиката, че любовта й към музиката е тръгнала от оперното изкуство. След това идва любовта й към руските, арменските и циганските песни, симфоничната музика, за да работи в областта на фолклора и джаза. 22 г. е диригент на смесения средношколски хор лира при Езикова гимназия „Асен Златаров“. Следва покана да поеме хора на ансамбъла и е призната за негов спасител.

Концерт

Хорът се представи с богата програма, като сред изпълненията бе и песен по композиция на бащата на юбилярката Борис Младенов.

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.