Хасково

След десетилетия отново напълниха басейна в „Радост“

След десетилетия в разруха басейнът в детска градина „Елхица“, сграда „Радост“ зад общината вече работи, съобщават от кметството.

Днес занимания в басейна имаха 5-годишните възпитаници на градината. Те са разделени в групи от по 4 деца, които се забавляват в басейна под стриктния контрол на две учителки, които имат квалификация за водни спасители. Предстои наемането на професионален треньор по плуване.

Басейн

Обемът на съоръжението е 33 кубика, площа му е 38,48 квадратни метра. Дълбочината е между 80-90 сантиметра. Басейнът е снабден с изключително модерна филтрираща и отоплителна система. Освен това има вентилационна система с допълнителна функция за обезмъгляване на помещението от образувалите се пари. Автоматично без оглед на сезона се поддържа постоянна температура на водата от 28 градуса и 32 градуса на въздуха в помещението. Отоплението е част от подновената отоплителна система на градината, която се захранва с природен газ.

Обновяването на басейна е част от големия ремонт на осем сгради на детски градини и две училища в Хасково, реализиран по проект. Към момента се извършват тестови замервания на разходите по поддръжка на басейна, за да могат да се включат в бюджета на градината.

Басейн

8 коментара

  1. То хубаво, ама като направят изчисленията за разходите по поддръжката на басейна и залата, ще хлъцнат… Най-много им давам да издаянят до есента. То като правиш нещо трябва да мислиш дали имаш хала да го поддържаш

    1. Важното е, че децата се радват, пък като е проект доколкото знам не може да не работи т.е искат не искат ще трябва да го поддържат. Без значение колко струва

  2. С тая такса от 1 лев…до никъде няма да им стигне. То популизма е хубаво нещо по избори , но след тях си е редно да се работи. 1 лев за кое по-напред? Три пъти хранят детето , грижи към него, обучение, отоплено през зимата охладено през лятото, е тия и басейн!? Как ще го плащат

    1. Защо първо не се осведомите как се формира бюджета на градината и парите от таксите за какво се ползва….

  3. Ами като ти е малко, ти пък плащай по 75 лева, какъв ти е проблема! Хем ти ще си доволна, хем така наречения кмет- също!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button