Любопитно

Очакват над 500 танцьори на фестивала на камерния танц в Хасково

520 танцьори от 28 състава от цялата страна вече са подали заявки за участие в 16-ото издание на националния фестивал на камерния танц в Хасково.

Домакин на феста са община Хасково и Младежкия център, съобщиха на пресконференция от екипа по организацията на събитието Катя Демирева, Галина Щерева и Мая Габровска.

Фестивал

Фестивалът започва на 5 май, като първият състезателен концерт е при българските народни танци и е от 11:30 часа. Класическият балет е от 14 часа, а характерните танци – от 17 часа. На Гергьовден от 10:30 часа са съвременните танци. Отново ще има отделна категория за професионалистите, където ще се състезават и танцьори от училищата по изкуствата.

Председател на журито и тази година е проф. Хикмет Мехмедов. Членове са проф. д-р Антон Андонов и балерината, хореограф и балетен педагог Олга Панго, която е директор на Македонския балет.

От общината са подготвили много награди – медали, купи, грамоти и дипломи. Купата на кмета пък ще бъде връчена на състава, който е събрал най-много точки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button