Хасково

Експерти ровиха ромски катуни за костенурки, не намериха

КонстенуркаБез констатирани нарушения са приключили проведените през миналата седмица две контролни акции за противодействие на бракониерството на сухоземни костенурки. Общо седем ромски катуна са проверили природозащитници от сдружение „Биосфера“ съвместно с експерти от регионалната екоинспекция в град Хасково. 

В акцията са се включили и служители на подвижна горска стража Харманли и Кърджали. Проверените обекти са разположени в землищата на селата Изворово и Корен, община Харманли и в близост до селата  Кобилино, Попско, Падало, Черничено, община Ивайловград.

Експертите коментираха пред Haskovo.info, че резултатите от тези проверки са показателни за добрата работа на всички контролни органи в посока прилагане на природозащитното законодателство на територията на Източните Родопи от 2002 година насам.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
24.07.2008 14:41 14:41

„..резултатите от тези проверки са показателни за добрата работа на всички контролни органи“ хехехехеее по-правилно щеше да е „резултатите са показател колко бързо ромите се справят над тигана!“ ами разбира се, че няма да намерите нищо, като то отдавна е изконсумирано.

Back to top button